Bugün 19 Mayıs 2012 Cumartesi

İstanbul’da Yozgat esintisi

Yozgat Belediyesi Nida Tüfekçi Saz ekibi tarafından kurulan Sürmeli saz ekibi İstanbul’da konser verdi. İstanbul Yozgatlılar Federasyonuna bağlı Çekerek Tipideresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin davetlisi olarak İstanbul’a giden saz ekibi muhteşem bir gece yaşattılar.

Paylaş :
Yazdır :
Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
25 Ocak 2012 Çarşamba
İstanbul’da Yozgat esintisi

Yozgat Belediyesi Nida Tüfekçi Saz ekibi tarafından kurulan Sürmeli saz ekibi İstanbul’da konser verdi. İstanbul Yozgatlılar Federasyonuna bağlı Çekerek Tipideresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin davetlisi olarak İstanbul’a giden saz ekibi muhteşem bir gece yaşattılar.

Yozgat Belediyesi’nde kurulan ve yaklaşık 4 yıldır Yozgat türkülerini solo söyleyen sürmeli ekibi İstanbul’da beğeni ile dinlendi. Şef Ahmet Yanalak yönetiminde ekipte, Kabak kemane de Kadir Doğruer, bağlamalarda Önder Köseoğlu, Hasan Ersin, Kemal Tekgül, Curada Erhan Özel ve ritim sazlarda da Yıldırım Kılınçkan, Ercan Çopraşık sözü müziği Yozgat’a ait yaklaşık 30 türkü seslendirdiler. Tipideresi derneğinin organize ettiği gecede önce katılımcılara Yozgat’ta hazırlanan testiler ikram edildi. Hoş sohbet köy odası tadında diz dize bir araya gelen vatandaşlar, Yozgat türkülerinin tadına vardı.

Yozgatlılar Federasyonu Genel Sekreteri Aydın Baran, “İstanbul’da insanımıza hizmet eden başkanların bir günde kendileri için bir gecede bir araya gelmelerini amaçladık. Mesele birlik ve beraberlik olsun ama illede içinde orijinal Yozgat olsun istedik. Öyleki ikram olunan testide sanatçılarımızda Yozgat’tan gelerek İstanbul’un dört bir yanından tuzlada bir araya gelen dernek başkanları ile hemhal oldular” dedi.

Katılımcılarından imar olunan geceye Yozgat belediyesi sürmeli grubunu İstanbul’a göndererek hemşehrileri ile beraber olduğunu ifade eden belediye başkanı Yusuf Başer’de, yolladığı mesajda “Ben her daim Yozgat’ın Yozgatlının hizmetinde bir başkanım. Yozgata belediye başkanlığı yapmanın gereği tüm Yozgatlıları kucaklamaktır” dedi.

25 Ocak 2012 Çarşamba

Adınız Soyadınız
Yorumunuz
 

Henüz yorum yazılmamış... Bu habere ilk yorumu siz yapın