


Çekerek’te toplam 5 bin 761 öğrenci, yarı yıl tatiline girecek.
2011-2012 eğitim öğretim yılı yarı yıl tatili 20 Ocak Cuma günü başlayacak. 2011-2012 eğitim ve öğretim yılı birinci döneminin sonlanması nedeniyle, Çekerek'te 5 bin 761 öğrenci karne alacak.
Çekerek İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Bozkurt, Çekerek'te 2011-2012 eğitim ve öğretimin sonlanması ile ilçe genelinde 4 bin 400 ilköğretim öğrencisi, 1 bin 361 ortaöğretim öğrencisi olmak üzere toplam 5 bin 761 öğrencinin karne alacağını belirtti. Bozkurt, '-2012 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını tamamlayarak 20 Ocak 2012 Cuma gününden itibaren iki haftalık yarıyıl taline giriyoruz. İlçemizde ilk ve ortaöğretimde okuyan 5 bin 761 öğrencimiz karnelerini alacaklar'' dedi.
Açıklamasında, bazı öğrencilerin başarılı olmalarına karşın bazılarının da karnelerinde zayıf notların olmasının normal olduğunu kaydeden Bozkurt, şöyle devam etti:
''Çünkü her öğrenci her zaman aynı başarıyı gösteremez. Velilerimize düşen görev, aile içerisinde durum değerlendirmesi yaparak, zayıf derslerin telafisi için nelerin yapılabileceğini tartışmak ve gerekli tedbirleri almak olmalıdır. Çok fazla tepki göstermemek kadar, hiçbir şey yokmuş gibi davranmak da doğru değildir. Çocuklarımızın zayıflarının telafisi için gerekli tedbirleri alarak takipçisi olunuz. Başarılı öğrencilerinizi de fazla aşırıya kaçmadan sembolik de olsa ödüllendirerek fark edildiklerini hissettirmek suretiyle motivasyonlarını arttırınız.''
Öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Bozkurt, ''Tatilde dinlenmek her öğrencinin hakkıdır. Ancak, kitap okumayı ihmal etmeyiniz. Tatilin ilk günleri bolca dinlenmek, eğlenmek ve bolca kitap okuyarak zamanı değerlendirmek en ideali olacaktır'' dedi.
18 Ocak 2012 Çarşamba
Henüz yorum yazılmamış... Bu habere ilk yorumu siz yapın