Anasayfa | Son Dakika | Haber Ara | Künye
Ahmet Büyüksoy
KADİR GECESİ
M.Recayi Büyüksoy
DESTEKLER ve YOZGAT 3
Çetin Mermertaş
CAN SİMİDİ...
Mustafa AVCI
NE DE GÜZEL OLDU
Dilek Çelik
EN SEVGİLİYE…
Mevlüt Özcan
RAHMET BULUTLARI UÇUP GİDİYOR
Kürşat Kılıç
NAMIK KEMAL DER Kİ!
Hakan Ekinci
HAYIRSEVER OSMAN DURMAZ…
Orhan Kalabalık
BOYKOTA KARŞI EVET VE HAYIR
Nihat Ersoy
AF VE MERHAMET

SAAT


HABER ARA


Reklam Alanı

oba_i_itme_merkezi_jpg.jpg

reklam.jpg

Nöbetci Eczane



04/05 Eylül 2010
Solmaz/Elif Eczanesi

Döviz Bilgileri


Hava Durumu


Sayaç


Toplam : 233016

SANAYİ ESNAFININ YÜZÜ GÜLÜYOR



Yurt dışından gurbetçilerin tatillerini geçirmek için Yozgat'a gelmesi sanayi esnafının yüzünü güldürdü. Gurbetçiler, katettikleri uzun yol sebebiyle sanayide araçlarının bakımını yaptırıyor.


Fransa'dan Yozgat'a yaz tatilini geçirmek için geldiğini belirten Vahit Turan, "Yaklaşık 32 yıldır Fransa'da yaşıyorum. Her yıl yıllık iznimi burada geçiriyorum. Ailem ve akrabalarım burada hem onları ziyaret ediyor hasret gideriyorum. Alışverişlerimizi de buradan yapıyoruz. Şu an aracımın bakımını yaptırmak için sanayiye geldim. Yurt dışında mecbur kalmadıkça aracıma bakım yaptırmıyorum. Çünkü Yozgat sanayisinde tanıdıklarımız var. Her yıl burada araç bakımı yaptırıyorum" dedi.


Almanya'dan yıllık iznini geçirmek için geldiğini ifade eden Ekrem Alparslan ise 35 yıldır yurt dışında olduğunu belirterek, "Her yıl yıllık iznimi memleketimizde yakınlarımızla birlikte geçiriyorum. Aracın motorundan ses geliyordu. Almanya'da ustaya götürdüğümde idare eder, bir sorun olmaz dedi. Ben de burada yaptırmak istemedim. O yüzden buraya getirdim. Burada tanıdık ustalarımız var. Hem de paramız kendi memleketimize nasip olsun istedim" diye konuştu.


Sanayi esnaflarından Mustafa İşlebilen, yurt dışından gurbetçilerin gelmesiyle işlerinin daha da arttığına dikkat çekerek, "Allah'a şükür işlerimiz çok iyi. Vatandaşlarımız araçlarının bakımlarını sanayimizde yaptırıyor. Gurbetçilerimiz iş yoğunluğumuzu iki katına çıkardı. Esnafımızın yüzü gülüyor" dedi.



Haber Hakkında Yorumunuzu Ekleyebilirsiniz
Ad Soyad
E-Posta
Yorumunuz
Güvenlik Kodu >> Bu kodu kutuya yazınız >>

Henüz yorum yazılmamış...

GAZETELER

















































Reklam Alanı


okur

yağmur.jpg

© 2008 - Gökhan BALCI