Futbolda 2010-2011 Sezonu TFF 3. Lig grup kuralarının çekimi yapıldı.
Maslak Sheraton Oteli'nde yapılan kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Kurul Başkanı ve Eğitimden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Özerten, Genel Sekreter Vekili Gıyasettin Şenman, Profesyonel Maçlar Planlama Organizasyon Müdürü Ufuk Şepik ile TFF 3. Lig kulüplerinin temsilcileri katıldı.
Profesyonel Maçlar Planlama Organizasyon Müdürü Ufuk Şepik'in teknik olarak kulüp temsilcilerini bilgilendirdiği kura çekiminde, Profesyonel Kurul Başkanı ve Eğitimden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Özerten de takımlara yeni sezonda başarılar diledi.
Özerten, ilk defa tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde gruplar oluşturulduğunu belirterek, ''Bu uygulamaya kulüplerimizden gelen istek üzerine geçildi. Kulüplerimiz grupları kendi çektikleri kuralarla en adaletli bir şekilde belirliyor. Bundan sonra hep beraber liglerimizin marka değerini arttırmak için de çalışmalıyız. Oynanan futbolun kalitesini yükseltmeliyiz. Seyir sevgini arttırmalıyız. Ancak bu şekilde kulüplerimizin gelirlerini daha yukarılara çekebiliriz. Yeni sezon tüm kulüplerimize hayırlı olsun" diye konuştu.
TFF 3. Lig'de de takımlar 3 grupta mücadele edecek. Her grubun birincisi olan 3 takım doğrudan TFF 2. Ligi'ne yükselecek. Her grubu 2., 3.,4. ve 5. takımlar play-off oynama hakkını kazanacak. Play-Off'larda, grubunu ikinci sırada bitiren takımlar ile aynı grubu beşinci sırada bitiren takımlar; üçüncü sırada bitiren takımlar ile aynı grubu dördüncü sırada bitiren takımlarla eşleşecek ve tek maç eleme usulüne göre müsabaka yapacak. Bu müsabakalarda kazanan takımlar final oynayacak ve finalde kazanan takımlar ise TFF 2. Ligi'ne yükseleceklerdir. Böylece toplam 6 takım TFF 2. Lig'e yükselmiş olacak.
Kura çekimi sonunda TFF 3. Lig 2. Grubu şu şekilde oluştu:
D.Gençlerbirliği, Kırklarelispor, Anadolu Üsküdar, Beykoz 1908 Spor A.Ş., rhangazispor, Oyak Renaultspor, Altınordu, Ispartaspor , Afyonkarahisarspor, Keçiören Sportif A.Ş., Yozgatspor A.Ş., 4 Eylül Bld. Spor, Yalıspor, Gümüşhanespor, Erzurumspor, K.Maraşspor, Batman Petrolspor, Yeni İskenderunspor.
Yimpaş Yozgatspor’un da yer aldığı 2. grupta İstanbul’dan 3, Bursa’dan 2 iki takım yer aldı.