Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü 'Anakız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası' doğrultusunda açtığı kurslar ve eğitim verdiği kursiyer sayısı ile 81 il arasında ikinci oldu.
Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Anakız Okuldayız okuma yazma kampanyası ile cehaletin kökünü kazıyacaklarının belirerek, “İller arasında birinci olmak da önemli değil. Önemli olan okur- yazar sayısının artırılması ve okuma yazma bilmeyenlerin sayısını sıfıra indirmektir. Biz cehaletin kökünü kazımak istiyoruz. Bunun yolu da eğitimden geçiyor” dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burçin Ergen ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, “Hedefimiz ilimizde okuma yazma bilmeyen tek bir kişi dahi bırakmamaktır. Bu konuda halk eğitim müdürlerimiz var gücü ile çalışmaktadırlar.
İlimizde birinci kademe kurs ve seviye tespit sınavı sonucunda okur yazarlık belgesi alan kişi sayısı 9 bin 966 kişi olmuştur. Birinci ve ikinci kademe kursiyer sayımız ise 15 bin 148 dir. İlimizde 43 bin 427 okuma yazma bilmeyen vatandaşımız bulunmaktadır. Bu konuda büyük gayret sarf eden Halkeğitim Müdürlerimize, bizlere destek veren Valimiz Amir Çiçek ve Kaymakamlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.